Investičné projekty mesta zlepšia podmienky pre športové aktivity

18.03.2010 Medzilaborce

Medzilaborce 18. marca (TASR) - Dnešným programom Mestského zastupiteľstva (MsZ) v Medzilaborciach sa zaoberali miestni poslanci viac ako jednu hodinu.
Zobrali na vedomie napríklad viacero informatívnych správ o kontrolnej činnosti realizovanej v školských zariadeniach na území mesta a odobrili dva investičné zámery samosprávy, po realizácii ktorých sa skvalitnia podmienky pre športové aktivity miestnych obyvateľov.
Poslanci dnes odobrili spolufinancovanie mestskej pokladnice na aktivitách projektu cezhraničnej spolupráce medzi mestom Medzilaborce a poľským partnerom, mestom Sanok. Samospráva sa bude na nákladoch investície v hodnote 737.477,29 eura podieľať piatimi percentami. \"Na obidvoch stranách sa pristúpi k rekonštrukcii viacerých infraštruktúr športovo-rekreačného zamerania, \" uviedol pre TASR Marián Dribňák z Mestského úradu v Medzilaborciach. Ako dodal, na slovenskej strane sa modernizácia dotkne ihriska Mestského športového klubu Spartak Medzilaborce, miestnej kolkárne a športovísk v areáli Základnej školy na Komenského ulici a Centra voľného času na sídlisku Vrch. \"Poľský partner si v rámci projektových aktivít zaumienil zrevitalizovať asi sedem ihrísk v areáloch viacerých školských zariadení, \" priblížil Dribňák. Zároveň poznamenal, že z rozpočtových prostriedkov sa budú financovať aj pobyty detí a mládeže na rôznych podujatiach športového charakteru na poľskom i slovenskom území.
Miestna samospráva bude na základe rozhodnutia MsZ realizovať aj výstavbu multifunkčného ihriska v mestskej časti Borov. Poslanci na dnešnom rokovaní schválili, že sa na jeho výstavbu využijú prostriedky mesta v hodnote 16.600 eur, viac ako 39.000 eur na tento projektový zámer získajú Medzilaborce zo štátnych zdrojov.
 

Vyberte región